koiruuksia

erään karvaperheen touhuiluja ja aatoksia maailman menosta

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Leikin aika!

Usein töistä tultuani vien koirat kalliolle talomme päätyyn. Siellä on pieni aukea joka jostain syystä villitsee jokaikinenkerta Emman leikkiin! Se löytää nopsaan jostain kävyn tai kepinpätkän ja alkaa heitellä sitä itselleen. Käpy korkealle ilmaan, hyppy ja taidokas koppi! Näin se kiertää minua ympäri, kiskomatta hihnaa, hypellen ja viskellen ja hauskaa on! Ompas neiti keksinyt miten hihnassakin voi mukavasti leikkiä heittoleikkiä ja vielä ihan yksikseen. Tessu taas aloittaa keskittyneen kaivamisen heti kalliolle päästyämme. Paapa kaivaa ja kaivaa, multa lentää ja ruohotupsut saa kyytiä hampaiden avulla! Tänään koko pappa oli yltäpäältä mullassa ja suukin sitä täynnä, vaan eipä se näyttänyt haittaavan intohimoista kuopan tekoa. Homma kestää ja kestää ja ihan turha yrittää keskeyttää pojun touhuja ennenkun jostain syvältä montusta on löytynyt joku makoisa puunjuuri ja se on nyhdetty irti.
Kun nyt ilmat lämpenisi vielä hiukan! Kivahan siinä on vaikka istuksia aurinkoa paistatellen ja katsella koirien touhuja. Yleensä työnjälkeen kun on ihan poikkikatkirikki eikä jaksa paljo kävellä.Käymme sitten iltaisin aina tekemässä kunnon lenkit, kun olen vähän lepäillyt.
Tessu ei enää juurikaan leiki, mitänyt joskus Emman kanssa jahtausleikkiä sisällä. Siinä on huonekalut vaarassa ja itsekin jää alle välillä. Tessusta on kiva napata isompaa välillä vähän jalasta hampailla ja taas mentiin!! Emma taas nappaa leikin timmellyksessä joskus Tessua korvasta ja välillä Tessu vähän suutahtaakin siitä. Paapa on kyllä hyvin pirteä ikäisekseen! Lenkillä ei  töpötellä eikä taaperrella, vaan kirmaillaan niin että hitaampia huimaa. Enempi siis saa toppuutella ja rauhoitella poikaa.
Keppien ja käpyjen lisäksi Emma rakastaa kovasti omaa erikoiskestäväksi tehtyä krokotiiliään. Ostin sen Faunattaresta yli puolivuotta sitten ja yhä on ehjä!!! Kyllästyin ostamaan mitälie-nalleja joiilta oli heti seuraavana päivänä silmät syöty ja vanut revitty pihalle. Hinta hieman kirpaisi (29e), mutta onneksi ostin! Krokoa on kiva ravistaa ja mutustella, kun se vinkuu hassusti. Usein tyttö nukahtaakin krokotiili tassuissaan. Hellyyttävä näky!
Tessullakin oli vielä yksi lelu silloin, kun Emma meille muutti. Sammakko, jota Tessu vartioi ja kanteli mukanaan. Sammakko valitettavasti koki julman kohtalon Emman hampaiden kautta. Nyt se lojuu maha auki siivouskomerossa ja silmätkin puuttuu. Lelu oli tarkoitus korjata, mutta koska Tessu ei varsinaisesti leiki enää ja Emmahan hajottaisi heti sen uudelleen, korjaus jäi..

2 kommenttia:

  1. Katsoin noita kuvia. miten hellyttävät silmät voi ollakaan. terv. kummitus

    VastaaPoista
  2. näinhän se on:)koiran katsetta ei voita mikään!se huonopuoli siinä vaan on että joskus tuntuu etteihän tuollaiselta ilmeeltä ja silmiltä voi kieltää mitään!! ja koira taitaa tietää sen.ainakin meillä!:D jos haluaa herkkuja tai vaikkapa sänkyyn,ei tarvitse kun ottaa se surullinen "näännyn nälkään-ilme tai etkö huomaa minua raukkaa-ilme" ja sitten sitä heltyy...

    VastaaPoista