koiruuksia

erään karvaperheen touhuiluja ja aatoksia maailman menosta

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tänään on hieno päivä..vaikka iloita Emman edistymisestä...

..Lenkkeillä ja touhuta. Aurinko paistoi jo heti aamusta kauniisti joten käytin molemmat tassuttelijat aikaiseen lenkillä. Käyn yleensä erikseen ulkona koirien kanssa, koska niiden liikunnan tarve on hieman erilainen. Tessu kun on puolet pienempi ja 10 vuotta vanhempi. Lisäksi mulla on hieman ongelmia hallita näitä kahta yhtä-aikaa lenkillä. Molemmat jotenkin villiintyy toistensa seurasta ja se on sitten hihnat solmussa ja hermot riekaleina hötkyilyä, niin helpompi näin. Emma myös käyttäytyi turhan riehakkaasti vastaantulevia koiria kohtaan aiemmin, silloin tuli ongelma kun käsiä olisi tarvittu enemmänkin kuin kaksi, molempien ollessa mukana. onneksi tyttö on nyt alkanut rauhoittua, kun tuota kokoa ja voimaa on. Monet koirankoulutus oppaat on kahlattu läpi ja opeteltu ison koiran tapoja tämä vuosi mikä on yhdessä elelty. Emma siis tuli meille reilu vuosi sitten, jota ennen oli hoitokodissa täällä tampereella noin vuoden. Emman vastaantulo lenkkipoluilla sai vielä viimekesänä useat koiranulkoiluttajat vaihtamaan suuntaa, mutta nyt tytön kanssa menee koirien ohitukset pääosin niin hienosti, että ylpeä saa olla :) Ei Emma vihainen muille koirille yleensä ole ollutkaan, vaan kaipa sen iso koko ja hötkyily hihnassa on saanut jotkut koiran ulkoiluttajat pelästymään. Ehkä Emma on aikuistumassa. Täyttäähän kaunotar kesäkuussa 3 vuotta jo. Uskon että Emma rauhoittuu pian kokonaan, kaikki nuo hölmöilyt jää pois varmasti, sillä lempeämpi ja kiltimpi luonteista haukkua saa hakea.

Tänä aamuna käytiin paapan kanssa leppoisalla järvenranta kävelyllä. Havaitsin, että aurinko oli herätellyt myös joitain törppöjä tuohon järven jäälle haahuilemaan. Jää nimittäin näyttää jo huolestuttavan ohuelta ja eilen lämpöasteiden kohotessa korkeammalle, jään pinta näytti olevan yhtä sohjoa. Joillakin vaan ei kai ole itsesuojeluvaistoa tai järkeä sitä vertaa? Auringon paisteesta innostuneena lähdin tämän jälkeen tytön kanssa ulos mielessä hieman pidempi lenkki. Hyvä ilma houkutti kokeilemaan vähän uusia kävelyreittejä ja eikö me sitten loppujen lopuksi hieman eksytty ja lenkistä tulikin todellinen kuntolenkki!
Tässä lähellä on todella paljon varaa valita minnepäin kävelee; lenkkipolkuja, metsää, isoja omakotitalo asuinalueita joilla risteilee valtavasti pieniä kävelyteitä. Tämä asuinalue on todella suosittu koiranomistajien keskuudessa. Olen kullut sanottavan, että täällä olisi eniten koiria tampereella. Enkä ihmettele jos näin on, joka mutkassa ja käänteessä tulee vastaan koira tai pari. Ikävä kyllä se näkyy myös hangissa varsinkin nyt kun lumet alkaa sulaa..kakka läjiä on kyllä kaikkialla mihin silmät osuu! Itse keräilen koirieni jätökset tunnollisesti, ellei nyt satu ihan metsään tekemään. En oikein ymmärrä miksi ihmiset eivät viitsi sen vertaa..eipä ole kyse suuresta vaivasta? Kuitenkin kakkojen keräämättä jättäminen aiheuttaa myös kaikenmaailman tautien leviämisen koirien keskuudessa. Joo ja onhan sitten pikkulapset jotka leikkiessään saattavat sotkea itsensä jne..
Okei, mutta minä en aio jauhaa asiasta! Itseasiassa olen kurkkua myötä täynnä koko koirankakka asiaa! Joka kevät se hemmetin kirjoittelu yleisönosastoilla alkaa. mm.Tori- lehti täällä tampereella on pitänyt huolen siitä, että aihe pysyy esillä. Eipä se samasta asiasta jauhaminen auta, joten en ymmärrä miten ihmiset jaksaa kuukausikaupalla vääntää samanlaisia kirjoituksia lehteen. Voihan sitä keskittyä ajattelemaan kivempiakin asioita kuin kakkoja hangesssa. Turhaa stressaamista, joka ei auta mitään...nautitaan keväästä!!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti